Typická technologie přesného kování

- 2021-11-01-

Rozměrová přesnost dílů pouze s malým množstvím zpracování nebo bez dalšího zpracování po vykování dílů.

Existují dva hlavní způsoby, jak toho dosáhnoutpřesnosttváření kování: zušlechtěné polotovary, to znamená přímo výkovky, které splňují požadavky napřesné obrábění.

Přesné výkovky, celé nebo některé části dílů jsou přímo zpracovávány technologií přesného kování, čímž se snižuje množství obrábění.

V současné době se ve výrobě používá mnoho procesů přesného kování.

Podle různé tvarovací teploty lze rozdělit na přesné kování za tepla, přesné kování za studena, přesné kování za tepla, složené přesné kování a tak dále.

1. Přesné kování za tepla

Přesné kování za tepla označuje proces přesného kování, při kterém se kování provádí nad teplotou rekrystalizace. Protože deformační teplota je vysoká, deformační odpor materiálu během kování je nízký a plasticita je dobrá, takže je snadné tvarovat díly se složitými geometrickými tvary.

2. Přesné kování za studena

Proces přesného kování za studena je technologie přesného kování pro kování při pokojové teplotě. Díky tvarování při pokojové teplotě, zamezení rozměrové chyby způsobené tepelnou roztažností a kontrakcí, je tvar a velikost obrobku pro přesné kování za studena snadněji kontrolovatelné.

Současně povrch výkovku neprodukuje oxidaci a poškození spálením a má vysokou kvalitu povrchu, takže tepelná přesnost Přesnost kování u kování a přesného kování za tepla je nižší než u přesného kování za studena.

3. Přesné kování za tepla

Kování za tepla je technika přesného kování, při které se kov zahřeje na teplotu vhodnou pod teplotu rekrystalizace pro kování.

Má výhody kování za tepla a kování za studena zároveň, vyhýbání se jejich defektům, efektivní snižování zatížení zařízení a forem, zlepšení plasticity a tekutosti kovu a bez kování a žíhání.

4. Proces přesného kování kompozitu

Thekompozitní přesnostproces kování kombinuje procesy kování za studena, za tepla a za tepla k dokončení kování obrobku. Dokáže využít výhod kování za studena, za tepla a za tepla a vyhnout se nevýhodám kování za studena, za tepla a za tepla.

Současně se zlepšily mechanické vlastnosti, rozměrová přesnost a kvalita povrchu dílů vyrobených procesem složeného přesného kování ve srovnání s díly vyrobenými technologií jednoho kování.

V současnosti běžně používané kompozitní procesy přesného kování zahrnují především kování za tepla - kování za studena, kování za tepla - kování za studena, vytlačování za tepla - kování za studena, přesné kování za tepla a za tepla - vytlačování za studena, přesné kování za tepla - kování za studena a tak dále.