Mění se nárazník z kovu na plastový kvůli ořezávání rohů?

- 2021-12-08-

Dřívější nárazníky byly vyrobeny z kovu, ale později byly nahrazeny plastem.

 

V tomto raném voze byly přední nárazník a zadní nárazník skutečně vylisovány z tohoto druhu ocelového plechu z kovového materiálu a byly spojeny s rámem. Připadalo mi to jako obrněné auto nebo tank a cítil jsem, že je to bezpečnější. 

 

Později byl pomalu nahrazen plastovými nárazníky. Jako první to udělal Fiat a následovaly další značky.

 

Už tehdy si spotřebitelé kladli otázku, jestli nahradíte ocel plastem, může to být stejně bezpečné jako dříve? Je to trochu moc na ořezávání? Dělám si legraci ze života našich majitelů aut. Po prověření informací tomu tak opravdu nebylo. 

 

Kov na plast má vyšší odolnost proti nárazu.

 

Nárazník je systém, nikoli samostatný plášť. Skutečný nárazník se skládá z vnějšího pláště nárazníku, vnitřního protikolizního nosníku a dvou schránek pohlcujících energii na levé a pravé straně protikolizního nosníku. Všechny ostatní složky se sčítají a tvoří jeden celek. Kompletní nárazník nebo bezpečnostní systém.

 

Vnější skořepina funguje hlavně jako nárazník při nízkorychlostních kolizích a tomto druhu škrábanců a její vlastní schopnost odolat nárazu není ve skutečnosti příliš silná.

 

Je to jako kladivo. Toto kladivo naráží na skříň pohlcující energii našeho auta a poté ji přenáší na dva podélné protikolizní nosníky vzadu, abychom byli ve větším bezpečí.

 

Od kovu po plast lépe absorbuje energii, ale je bezpečnější

 

Nyní je to ekvivalentní přeměně tohoto ocelového železného kladiva na plastové kladivo a úderná síla bude menší. Protože se jedná o plastový nárazník, při nárazu se zdeformuje a ohne, čímž pohltí určité množství kolizní energie.

 

Pak jsou tu dva podélné nosníky za nárazníkem. To je nejdůležitější. Nese asi 60 % celkové energie srážky. Pokud je konstrukce dobře navržena, lze těchto 60 % plynule zvedat, protože zahrnuje přenos této síly.

 

Výměna tohoto nárazníku za plastový tedy zvýší bezpečnost namísto jejího snížení. To bylo něco, co mě překvapilo víc. Dřív jsem si myslel, že je to skoro to samé.

 

Kov se stává plastem, náklady na karoserii se snižují

 

U použitého plastu je pak zřejmé, že cena vozu může být snížena a náklady mohou být sníženy. To je také to, na co jsme si na začátku stěžovali. Měli jsme pocit, že jsme za stejné peníze koupili méně věcí, že jo.

 

Je to také ochrana pro chodce mimo auto

 

Výměna nárazníku za plast má další funkci, která nejen chrání cestující ve voze, ale také chrání chodce mimo vůz.

Toto je příklad železného kladiva, o kterém jsem se právě zmínil. Právě jsem použil toto železné kladivo, abych zasáhl mechanismus odolnosti proti nárazu v našem autě. Nyní je to osoba, která používá toto železné kladivo, aby vyrazila na silnici.

 

Uhodíš do toho, pak na to klepeš železným kladivem a utlučeš to k smrti, utluč to plastovým kladivem, možná je ještě šance. To je považováno za další výhodu.

 

Kov na plast, nízké náklady na údržbu

 

Kov se okamžitě seškrábe a plast se seškrábne. Použití plastových nárazníků místo kovových nárazníků má největší a největší význam v našem každodenním používání, kterým jsou nízké náklady na údržbu. jak to říkáš?

 

Kovové předměty ve vlhkém prostředí zreziví, ale plasty nezreznou. Dnes jsme seškrábali trochu barvy. Pokud jste kov, musíte to opravit. Buď to znovu natřete nebo nalepte voděodolnou nálepku, ale plast je odřený. Dokud to neudělámnepřijde mi to ošklivé, to anoje jedno, jestli si to nechám.

 

Výměna plastu je také levnější než výměna kovu

 

Navíc se mi rozbil nárazník a musím ho vyměnit. Je zřejmé, že plastový je mnohem levnější než náš ocelový. Těžký je i samotný nárazník. I když se dá říci zanedbatelné, částka je stále přijatelná. Utrácejme méně za plyn.

 

Nárazník se změnil z kovového na plastový. Obecně lze říci, že je to výhodné pro naše majitele automobilů a výrobce automobilů. Cena je levnější, odolnější, snáze se opravuje a bezpečnost je lepší než u originálu.


Poté, co jsme věděli o výše uvedených znalostech nárazníků, podívejme se na kovovou formu.



-------------------------------------------------- ----------------------KONEC--------------------------- ---------------------------